A l’edició del Pont del mes passat, el regidor d’ERC Jordi Figueras em va al·ludir acusant-me d’haver donat suport als pressupostos municipals amb l’argument de no haver de donar explicacions pel fet que no estic adscrit a cap grup polític i que ell en canvi sí que havia de donar explicacions al seu partit.

És lamentable que després de gairebé deu anys sent regidor, aquest senyor segueixi més preocupat per donar explicacions al seu partit que a la ciutadania d’Esplugues que és qui ens ha escollit tal com manifesta en la seva columna. És doncs als meus veïns a qui jo he de donar explicacions, per sobre de sigles o interessos partidistes; perquè els ciutadans són la raó de què siguem regidors. Si alguna cosa he après a valorar en el temps que fa que sóc regidor no adscrit, és la llibertat que tinc de poder dir el que crec sense límits, sense ser esclau d’uns partits polítics que habitualment engabien als seus regidors per tal d’aconseguir les seves finalitats partidistes com és el cas del senyor Figueras o del paperot que fa setmanes que ens ofereix el senyor Junqueras.

Amb la meva abstenció, fruit d’una negociació que vaig fer amb el PSC, els pressupostos municipals han millorat en inversió a barris amb més de 100.000 €, en ajudes socials en 70.000 € o en política econòmica més de 30.000 € (podeu ampliar la informació al web www.rogerpons.cat/esplugues).

No són uns pressupostos perfectes però hi havia marge per parlar i arribar a acords malgrat que el senyor Figueras sigui esclau del seu partit i no hagi fet ni l’esforç de presentar cap esmena respecte les 20 propostes de millora que aquest regidor va posar sobre la taula per negociar. Cal pactar, negociar, parlar, i entendre’s i no fer política barata i populista a 6 mesos de les eleccions.

Per tant, abans de criticar amb tanta frivolitat, valdria la pena que pensem tots plegats el sentit de les nostres paraules i la raó de ser dels qui exercim la responsabilitat de l’activitat pública.

I per cert senyor regidor, criticar a aquells qui no tenim espai reservat d’opinió en aquesta revista per a defensar-nos, perquè entre altres vostè no ho va permetre, és una evidència de cobardia i falta de noblesa, més pròpia d’èpoques medievals que d’èpoques contemporànies de tolerància, llibertat i respecte.

 

Roger Pons
Regidor no adscrit

(Visited 124 time, 1 visit today)