Aquests dies enrere, Barcelona estava a l’agenda mundial de la tecnologia per ser la seu del Mobile World Congress, el primer congrés mundial sobre la telefonia mòbil i tots els mercats que es mouen al seu voltant. Dies de més trànsit, de vagues oportunistes, de cotxes de luxe per totes les bandes de la ciutat, i d’estar a la portada de les principals capçaleres mundials.

Hem sentit a dir que el MWC cal mantenir-lo perquè aporta milers de diners a la ciutat de Barcelona. Però em pregunto qui és qui realment se’n surt beneficiat de tenir el MWC aquí? Segurament que Fira de Barcelona com a ens organitzador, el propi MWC, però i a nivell de ciutat? Bars i restaurants, hotels, taxistes i cotxes de lloguer segur. Però… algú més? Les botigues de menjar? Les botigues de roba? Alguna botiga del Passeig de Gràcia? Veterinaris? Lampistes? Pintors? Mestres? Metges? Escombriaires? Mecànics? Agricultors? Ramaders? Residències? Escoles? Llars d’infants? Advocats? Administratius? Fotògrafs? Jardiners? Òptics? Publicistes? Petites empreses desconegudes i perdudes de l’àrea metropolitana de Barcelona?

És evident que no tinc les xifres, però la sensació que tinc és que contra uns petits sectors clarament beneficiats, a la resta de la ciutat el MWC ens deixa ben poca cosa. Això sí, el nom de Barcelona i les taquilles de la Sagrada Família segur que en surten clarament beneficiats. Però la pregunta que em faig, és suficient amb això?

(Visited 154 time, 5 visit today)