Fa uns dies va ser El Periódico qui pronosticava una possible victòria d’Esquerra davant Convergència i Unió en unes hipotètiques eleccions al Parlament de Catalunya. Avui és el CEO el qui confirma aquest canvi de tendència a la política catalana, la qual relega la federació nacionalista al segon lloc en la representació parlamentària.

Uns diuen que la política de contenció de la despesa en té la culpa (i en part és cert), altres que les sortides de to d’Unió i especialment de Duran Lleida, que sembren ombres de dubte en els postulats sobiranistes que defensa Convergència dins la federació són la base del problema. Altres que les dues coses.
Però el que està clar, és que la llosa de Duran, d’Unió o com se li vulgui dir, comença a passar factura dins d’un electorat nacionalista que es fia més de Junqueras (al qui cal sumar aquest carisma de bon jan) que del propi soci del President Mas. Coincideix en els dos sondejos, que els diputats que perd CiU els guanya ERC. Això vol dir que l’ambigüitat de CiU és el gran mal, digui el que digui Duran. Cal virar clara i decididament cap a l’estat propi, amb o sense Unió.
Però mentre els socis siguin els que són, pronostico mals auguris.
(Visited 40 time, 2 visit today)