El primer ministre Gordon Brown finalment ha proposat la dissolució de la cambra britànica a Isabel II. Una dissolució del Parlament que desembocarà en unes disputades eleccions el proper 6 de maig. Unes eleccions en les que el candidat tory David Cameron parteix com el preferit, després que el laborista Brown estigui en una clara situació de desavantatge polític, no només per la controvertida gestió política al capdavant del govern britànic, sinó també per les constants disputes i cops d’estat que ha patit al sí del Labour.

Però com sempre passa, pel món sembla que només existeixin dos candidats, el conservador i el laborista. Però l’alternativa liberaldemòcrata (conservadora en política econòmica i socialdemòcrata en política social) és Nick Clegg. Un candidat menys conegut però que garanteix una política centrista en un hipotètic govern en minoria de conservadors o laboristes.

En qualsevol cas, el debat està sobre la taula i l’elecció tant de Cameron com de Clegg pot suposar un clar relleu generacional al capdavant de la política anglesa. Vull recordar que en Gordon Brown no només porta des del 2007 com a premier, sinó que anteriorment havia estat ministre de Tony Blair, amb el que el relleu generacional no es veuria efectuat en el cas que guanyés les eleccions contra tot pronòstic a dia d’avui.

Seguirem en qualsevol cas, el futur d’aquestes imminents eleccions.

(Visited 38 time, 1 visit today)