>

Després d’uns dies de descans, torna la normalitat. Aquests dies de Setmana Santa he visitat un territori costaner. Un territori que a pesar de la seva bellesa natural, està molt demacrat per la construcció. Per a qualsevol racó apareixien cases, edifics en construcció. A les petites i verges cales que descobria, trobava algun bloc d’apartaments o cases que es carregavent l’espai natural.

Alguna cosa semblant és el que passarà pròximament, si les coses no canvien i el PSC-PSOE segueix governant amb majoria absoluta. En aquest cas, l’agressivitat urbanística no serà envers una cala, sinó cap a l’espai verge que ens queda a la vila: el motocross de Finestrelles. La clau del tema és el projecte urbanístic Porta Barcelona, popularment conegut com a Pla Caufec, el qual convertirà l’espai verd que queda en habitatges, oficines i edificacions. Tot plegat, amb un índex de densitat clarament perjudicial per la qualitat de vida no només dels veïns dels barris de Finestrelles i Ciutat Diagonal sinó també per la resta de veïns que vulguin acostar-se a aquesta zona de la ciutat.

Que el PSC-PSOE vulgui vendre el projecte al·legant que donarà solvència econòmica al municipi per als propers 40 anys, no té nom. Un bon govern ha de ser també un govern imaginatiu en el seu sosteniment econòmic. Però el resultat de tot plegat és que amb els 700.000.000 de ptes que els socialistes ja han cobrat, no hem vist cap inversió a Finestrelles ni tampoc en la política mediambiental de la vila. Calia ciment? Potser sí, però tampoc tant com en posaran. Tot plegat és complicat i fosc d’entendre.

(Visited 26 time, 1 visit today)