en veu alta

l'espai de reflexió d'en Roger Pons

CiU es queda sola defensant el model d’immersió lingüística

Al ple de dimecres passat, Convergència i Unió va proposar a la resta de grups municipals tot i el poc temps que teniem i atesa l’hora a la que es va conèixer la sentència del Tribunal Suprem, de signar una declaració institucional en la que ens reiteressim en la defensa del model català d’immersió lingüística.

Doncs bé, a l’intentar tractar aquest tema just abans d’entrar al ple municipal, la resposta del PSC-PSOE va ser que era molt precipitat signar la declaració atès que encara no coneixien la sentència. No van entendre que l’únic que demanem en la nostra proposta és reiterar-nos en la defensa del model català.
Vistes doncs les poques ganes que els socialistes van tenir de tirar endavant amb aquest tema, vam proposar al torn de precs i preguntes que es pogués opinar sobre la proposta de declaració, però aquí va ser on el desencís nacional es va apoderar del ple municipal d’Esplugues.
Amb la previsió que socialistes i populars s’hi posessin en contra, des de CiU teniem l’esperança que almenys ERC i/o ICV haguessin fet un gest de complicitat, no cap a la iniciativa de CiU sinó cap al nostre País, cap al nostre model educatiu. Però no va ser malauradament així.
Vam perdre l’ocasió de ser dels primers municipis de la nostra comarca en aixecar la veu en defensa de les nostres llibertats nacionals en l’àmbit educatiu i cultural. Perquè no ens enganyem, quan tocava un posicionament era el dia de la sentència, no el mes que ve.
Però la cosa ha anat així i ara veurem si en les properes setmanes es pretén capitalitzar políticament i no nacionalment aquesta iniciativa.
(Visited 51 time, 1 visit today)

4 comentaris

  1. Hola Roger. T&#39;has passat tres pobles un altre cop, que no tinguesis l&#39;habilitat de demanar una urgència en el Ple, just després o abans de votar l&#39;acta del Ple anterior i que esperesis a precs i preguntes que clou el Ple és responsabilitat teva. Espero una rectificació<br /><br />Jordi Figueras

  2. Jordi, cadascú és responsable dels seus propis fets.<br /><br />Salutacions.

  3. Doncs reitero les meves paraules Roger, sabies perfectament que l&#39;alcaldessa no deixaria que cap portaveu dones resposta a la teva demanda en el torn de precs i preguntes. Per tant, tu que ets tan habil, hauries d&#39;haver demanat l&#39;inclusió en el Ple de la proposta de declaració institucional per la via d&#39;urgència.<br />Si no ho vas fer és per un simple error, però començo a

  4. No et capfiquis tant en justificar la teva passivitat amb el tema Jordi. No passa res, com et deia abans, si tu creus que vas actuar correctament perfectem cadascú actua com creu que ha d&#39;actuar.<br /><br />Salutacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

© 2020 en veu alta

Tema de Anders NorenAmunt ↑