Fruit de les darreres eleccions municipals, la nostra ciutat obre una nova etapa després de 28 anys de governs monocolors, on la capacitat política d’influïr en les decisions municipals seràn una realitat atesa l’expressa necessitat aritmètica que requereix l’actual govern municipal al no haver estat capaç de revalidar la majoria absoluta gaudida aquestes tres darreres dècades.

Això és un contratemps per als qui han governat fins ara amb un despotisme poc corrent a les rodalies d’Esplugues, però una oportunitat per a una ciutat que té uns reptes molt necessaris i importants per assolir, especialment en el camp de la recuperació econòmica, de la consolidació d’un model comercial i empresarial poc desenvolupat, i d’una ciutadania que acusa dia rere dia la xacra de l’atur.
I és en base a aquests dos grans eixos que cal centrar l’acció de govern per als propers dos anys de forma persistent i perseverant. Els màxims esforços de l’administració local han de passar de moment per treballar de la mà de la Unió Europea i del Govern de la Generalitat, així com d’altres administracions públiques. És prioritària l’entesa intergovernamental per assolir unes cotes d’atur dràsticament menors de les que tenim, i assolir una riquesa que aporti uns nivells de qualitat de vida, mínimament dignes.
I en base a aquesta acció prioritària caldrà potenciar i dinamitzar altres problemàtiques que tingui Esplugues, però sempre des de l’òptica que la recuperació econòmica i l’ofec de l’atur siguin elements no menors i prioritaris mentre calgui i sigui necessari.
Però posar fil a l’agulla amb aquestes prioritats passarà també per començar a parlar obertament amb el govern municipal, per convènce’l que ara és el que toca, i que per molt que calgui despatxar molts altres temes (que caldrà fer-ho amb més criteris de transparència i de participació), el nivell de prioritats ha de ser clar i decidit. I en aquest sentit Convergència i Unió afronta aquests quatre anys d’alta esperança pel futur de la nostra estimada ciutat, amb el convenciment que serem capaços de ser determinants en el dia a dia d’aquest mandat que ara encetem.
Una capacitat que haurem d’intentar plasmar també en nous models de treball i gestió per tal de dignificar la política de la nostra ciutat, d’acord amb el nostre explícit compromís assumit en el primer punt del programa de Govern 2011-2019 amb què ens vam presentar als comicis locals.
Amb il·lusió, amb convicció, i amb el suport de tothom, un nou rumb serà possible.


Publicat a la Crònica de la Vida d’Esplugues
(Visited 44 time, 1 visit today)