Després del comunicat que ahir va fer la banca espanyola en el qual va realitzar un contundent pronunciament per advertir sobre els perills que suposaria pel sector la independència de Catalunya, la ciutadania ja ha començat a mobilitzar-se ja que la banca dóna per fet que una secessió unilateral provocaria la sortida de la Unió Europea i de l’euro. També consideren que “una ruptura unilateral del marc constitucional vigent” comportaria la sortida de la zona euro i com a conseqüència “inseguretat jurídica”. “Aquestes dificultats obligarien les entitats a reconsiderar la seva estratègia d’implantació, amb el risc de reducció de l’oferta bancaria i d’exclusió financera i encariment i escassedat del crèdit”, segons el comunicat que van fer públic.

La campanya consisteix a posar en coneixement dels bancs sotasignats (Bankia, BBVA, la Caixa, Popular, Sabadell i Santander) el descontentament amb un posicionament contrari a la voluntat popular i a exigir una rectificació pública.

Aprofito per manifestar la meva sorpresa per com aquests bancs fan la feina bruta al PP i C’s quan saben que entre lloguers de les oficines i indemnitzacions del personal no podrien assumir una retirada real d’una hipotètica República Catalana, a banda de la pèrdua de clients i la caiguda d’ingressos que els suposaria. Així que com cal de nou tornar a defensar la nostra dignitat deixo la proposta de comunicat perquè enviem a les entitats bancàries amb les que treballem:

“Sr/a Director/a de [el banc que sigui];

Em dirigeixo a vostè per fer-li conèixer el meu complet desgrat amb la declaració institucional realitzada el dia 18 de setembre passat, per AEB i CECA, entitat aquesta última presidida pel Sr.Fainé, i que també presideix La Caixa.

Considero que aquestes declaracions, dins del context electoral que estem vivint a Catalunya, són, com a mínim, inoportunes i tendencioses, amb el clar objectiu polític d’influir directament en la decisió democràtica del poble de Catalunya. Malauradament, és una actitud similar a la del govern espanyol amb el seu discurs de la por quan no tenen altres arguments contra un poble que simplement vol exercir el seu dret a decidir com a poble; no obstant això, em sorprèn negativament que el meu banc també col·labori amb aquest tipus d’accions.

Per l’exposat, i com a client del banc, exigeixo una immediata rectificació pública d’aquesta declaració, en els mateixos mitjans en què va ser emesa. En cas contrari, prendré les mesures que consideri oportunes respecte a la meva relació amb l’entitat, entre les quals, naturalment, la retirada de tots els meus diners.

Sense més, el seu client.”

(Visited 84 time, 1 visit today)