No hauria de sonar extrany saber que un país com Costa Rica, tan volcat i respectuós amb el seu ecosistema, per primera vegada a la història ha aconseguit que tota l’electricitat que està generant des de 2015 estigui exempta d’hidrocarburs, és a dir, que és totalment renovable, neta.

Les autoritats costarricences han fet una aposta perquè siguin les plantes hidroelèctriques, centrals geotèrmiques, parcs eòlics, biomassa i les plaques solars les que s’ocupin de generar l’electricitat que aquest país necessita. Tota una aposta respectuosa per l’entorn natural i pels propis ciutadans d’aquest país. És més, fins i tot les autoritats es plantegen de reduïr les tarifes als consumidors aconseguits aquests objectius.

És evident que Costa Rica té més diferències que similituts amb qualsevol país europeu, però haver apostat per aquesta fórmula productora d’electricitat denota una sensibilitat real i ferma per tot allò que l’home no ha destruït. I per tant, hauria de ser també per aquests “grans països desenvolupats” com el nostre, un model a seguir tot i l’explosiva presència de centrals nuclears al territori francès. Però només confiant i respectant el medi ambient amb mesures com aquestes, es podrà trencar la tendència destructiva que s’està duent a terme a nivell planetari, contra una riquesa tan poc estimada com és el planeta Terra.

(Visited 131 time, 2 visit today)