És una fórmula que ha tingut molt èxit per tal de poder obtenir finançament a determinats projectes que de no ser així no haurien ni arribat a tenir la oportunitat de sortir a la llum. Podriem dir que és la versió 2.0 dels vells mecenatges italians que van tenir tanta influència en l’art i l’escultura de la república.

Vaig conèixer Verkami, una de les primeres plataformes de micromecenatge arran de la creació d’un documental sobre la supervivència diària d’una barriada decadent de Nicaragua d’una persona coneguda. Vaig anar mirant-me propostes, i com sempre passa, n’hi havia de tot tipus, però especialment estaven centrades en projectes més artístics que d’altres temàtiques.

Poder ajudar amb 5€, 10€, 20€ o més, no deixa d’alimentar la creació de nous talents sense sotmetre les modestes economies a tensions innecessàries. Avui el projecte català de Verkami porta més de 3300 projectes finançats.

Però una cosa et porta a l’altra, i és quan he descobert totSuma, una altra plataforma de micromecenatge, però en aquesta ocasió no es centra tant en la vessant artística, sinó en la promoció de projectes de diverses temàtiques però que tinguin com a denominador comú la voluntat de progrés i la sobirania pel país segons ells mateixos expliquen al seu web.

Potser hauria preferit volcar la idea en trobar el català com a nexe dels projectes, no obstant això, és molt interessant poder encabir projectes de diversa índole impulsats des del territori.

(Visited 83 time, 1 visit today)